Društvo

Prijave do 18. marta za ljetovanje u Bečićima

Prijave do 18. marta za ljetovanje u Bečićima
Foto: N.N. | Prijave do 18. marta za ljetovanje u Bečićima

BIJELJINA - Javni fond za dječiju zaštitu objavio je konkurs za ovogodišnje učesnike projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske".

Na konkurs se do 18. marta mogu prijaviti djeca, vaspitači i stručno osoblje, a prijave se mogu preuzeti na internet stranici Fonda /jfdz.org/, kao i u mjesnim nadležnim centrima - za socijalni rad, službama socijalne i dječije zaštite.

Iz Fonda je saopšteno da će projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" i ove godine biti realizovan u Omladinskom hostelu "Užice" u Bečićima u Crnoj Gori.

Grupe djece će se smjenjivati od 20. maja do 21. septembra u ukupno 14 smjena, od kojih trinaest desetodnevnih, a jedna /prva/ osmodnevna smjena.

Konkurs je danas objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske", a projekat se realizuje na osnovu republičkog Zakona o dječijoj zaštiti.

Projekat "Socijalizacije djece Republike Srpske" realizuje se od 2002. godine i za proteklih 17 godina obuhvatio je više od 30.000 lica - djece i pratećeg osoblja iz svih opština Srpske.

U ovom projektu učestvuju prvenstveno djeca iz socijalno ugroženih, višečlanih, kao i boračkih porodica, ona sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarena.

Iz Fonda dječije zaštite pozivaju zainteresovane roditelje da prijave djecu ukoliko ispunjavaju uslove, kao i prosvjetne radnike, pedagoge, psihologe, socijalne radnike da konkurišu za članove stručnog i pratećeg osoblja i pridruže se timu koji 17 godina u kontinuitetu realizuje projekat "Socijalizacije" u najboljem interesu djece Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije