Društvo

Prijave za treći "Hackathon" u Mostaru do 12. novembra

Prijave za treći "Hackathon" u Mostaru do 12. novembra
Foto: Ilustracija | Prijave za treći "Hackathon" u Mostaru do 12. novembra

MOSTAR - Takmičenje "Hackathon -Zajedno postižemo više", koje se organizuje već treći put u Bosni i Hercegovini, biće održano početkom decembra u Mostaru.

"Ovaj događaj za cilj ima spojiti mlade iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, uključiti ih uz pomoć mentora i stručnjaka u IT i poslovnu scenu te na taj način unaprijediti njihove vještine i znanja", pojašnjavaju iz centra za obuke "INTERA Tehnološki park" iz Mostara, koji  uz podršku Ambasade SAD organizuje ovaj događaj.

Pojašnjavaju da "Hackathon" predstavlja jedinstven spoj razmjene iskustava i znanja, učenja od najboljih domaćih stručnjaka, sklapanja prijateljstava i širenja poslovne i privatne mreže na sve dijelove BiH.

"Prvi vikend u decembru ove godine rezerviran je za sve one koji svojim znanjem, umijećem i talentom mogu mijenjati stvari nabolje i ponuditi inovativna rješenja za probleme koji se stave pred njih. Biće održan od 1. do 3. decembra ove godine u prostorijama našeg centra, a na 'Hackathon' se mogu prijaviti osobe stariji od 18 godina iz svih dijelova BiH, a biće izabrano 60 mladih koji će učestvovati", pojasnili su iz "INTERA Tehnološkog parka".

Za najbolje timove su pripremljene i vrijedne nagrade koje će osigurati partneri i organizatori projekta, a tokom trajanja "Hackathona" za sve učesnike su osigurani osvježenje i hrana, a za one koji ne dolaze iz Mostara biće rezervisan smještaj i plaćeni putni troškovi.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 12. novembra popunjavanjem obrasca koji se nalazi na službenom sajtu ovog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije