Društvo

Prijem za studente iz regiona, Evrope i svijeta

Prijem za studente iz regiona, Evrope i svijeta
Prijem za studente iz regiona, Evrope i svijeta

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas studente iz regiona, Evrope i svijeta koji borave u Banjaluci u okviru Konferencije "Studentski model Ujedinjenih Nacija - SMUN".

Ona je tom prilikom studente iz Ruske Federacije, SAD, Turske, Evrope i zemalja regiona upoznala sa organizacijom, strukturom i funkcionisanjem organa vlasti u Srpskoj, ustavno-pravnim položajem Srpske u dejtonskoj BiH, te izazovima sa kojima se danas suočava Republika Srpska, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Cvijanovićeva je govorila i o mehanizmu koordinacije, te pojasnila da je uspostavljanje efikasnog i funkcionalnog sistema koordinacije od ključnog značaja za kretanje svake države ka EU, a posebno u složenim zemljama u kojima različiti nivoi vlasti, kao što je to slučaj sa BiH, raspolažu ustavnim nadležnostima za sprovođenje evropskih obaveza i reformi.

Ona je takođe studentima poželjela dobrodošlicu u Republiku Srpsku i Vladu i izrazila nadu da će upoznavanje sa radom institucija Republike Srpske biti korisno za njih i približiti im način funkcionisanja Republike Srpske, kao i njenu poziciju u okviru BiH.

Studenti su obišli Administrativni centar Vlade Republike Srpske i upoznali se o radu ove institucije.

Konferenciju SMUN organizuje Klub studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci i traje od 19. do 23. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije