Društvo

Prikupljen novac za operaciju Dušana Vilića

Prikupljen novac za operaciju Dušana Vilića
Prikupljen novac za operaciju Dušana Vilića

GRADIŠKA - U Akciji prikupljanja pomoći za liječenje Dušana Vilića iz Bistrice kod Gradiške, oboljelog od akutne hemoblastaze, tokom marata prikupljeno je više od 32.000 KM, a uz finansiranje 85 odsto troškova liječenja koje je odobrio Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, obezbijeđeno je oko 100.000 evra za operaciju presađivanja matičnih ćelija u Zagrebu, rekla je Srni sekretar Crvenog krsta Gradiška Dragana Stević.

Stevićeva je navela da je oko 20.000 KM prikupljeno posredstvom "M:telovog" humanitarnog broja 1415, a više od 11.000 KM uplatili su građani i preduzeća na žiro-račun porodice Vilić.

"Najviše novca, 1.500 KM, ulatilo je Komunalno preduzeće `Vodovod` Gradiška, a po 1.000 KM uplatila su preduzeća `Koming pro`, `Prima ISG` i `Gončin", navela je Stevićeva.

Ona je navela da su znatnu sumu novca prikupili i članovi Kulturno-umjetničkog društva "Mirkovo kolo" iz Vrbaške, organizujući koncerte u Gradišci, Vrbaškoj i Kozarskoj Dubici i prikupljajući donacije po domaćinstvima u nekoliko mjesnih zajednica.

"U toku ove akcije veliku podršku, osim građana i preduzeća, prižili su lokalni i republički mediji, koji su aktivno učestvovali u kampanji prikupljanja donacija. Potreban novac za Dušanovu operaciju je prikupljen, ali akciju možemo smatrati uspješnom tek nakon što se on zdrav vrati svojoj porodici i počne normalno da živi", istakla je Stevićeva.

On je dodala da je Dušan Vilić /31/, otac troje djece, danas otišao na preglede u Zagreb, nakon kojih bi trebalo da bude poznato kada će biti obavljena operacija presađivanja matičnih ćelija.

U Kulturnom centru Gradiška, Omladinski studio "Grad pozorišta" Gradiška odigraće predstavu "Ženski razgovori", a sav prihod od ulaznica namijenjen je za Dušanovo liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije