Društvo

Prikupljen novac za prvi dio liječenja Natalije Pupčević

Prikupljen novac za prvi dio liječenja Natalije Pupčević
Foto: Arhiva | Prikupljen novac za prvi dio liječenja Natalije Pupčević

BANJALUKA - Iznos koji je uz uplatu Fonda zdravstvenog osiguranja RS dovoljan da Natalija Pupčević otputuje u kliniku "Maltezer" u Njemačkoj je prikupljen, saopšteno je iz Humanitarne organizacije "Budimo ljudi".

"Uplatama građana RS i iz inostranstva prije samog pokretanja akcije na račun porodice Pupčević od 20.000 KM, porodice pokojne Sofije Mićević od 140.000 KM, te uplatom naše organizacije 53.000 KM, prikupljen je iznos koji je uz uplatu FZO RS dovoljan da Natalija otputuje u kliniku 'Maltezer' u Njemačkoj", pojašnjeno je u saopštenju i dodato da je ovo početak Natalijine borbe, gdje treba najprije da primi drugu dozu terapije, a potom slijedi priprema za transplantaciju.

Natalija Pupčević oboljela je od AML (akutne mijeloidne leukemije), a majka je Koste (tri i po godine) i Jakše (dvije godine).

Procjena bolnice je da će biti potrebno još najmanje 100.000 KM, u zavisnosti od broja dana Natalijinog bolničkog tretmana poslije transplantacije. Jedan dan hospitalizacije u klinici "Maltezer" iznosi 1.300 evra. "Zahvaljući uplatama Fonda i porodice Mićević obezbijeđen je najveći dio potrebnog novca, tako da je naša organizacija odlučila da uplati od postojećih sredstava na računu ostatak, kako bi Nataliju smjestili u kliniku 'Maltezer' sutra, kada je zakazan prijem", dodaje se u saopštenju.

U narednom periodu biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge, štand na Trgu Krajine, te održane razne manifestacije, a od septembra kreće i humanitarni broj za Nataliju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije