Društvo

Prikupljena pomoć za stanovnike Doboja, Bijeljine i Šamca

BANJALUKA - Tokom sedmog "Jelen demofest" festivala u Banjaluci prikupljeno je više od 10.000 knjiga, 10.000 igračaka, te 100 paketa školske opreme za poplavama najugroženije stanovništvo Doboja, Bijeljine i Šamca.

Ova pomoć prikupljena je tako što su posjetioci Festivala, umjesto kupovine ulaznica, donirali knjige, igračke i školski proibor, saopštio je organizator festivala - agencija "Akvarijus" iz Banjaluke.

Tokom "Jelen demofesta", banjalučki bend "Sopot" realizovao je akciju "Molimo za kulturu" u kojoj je, zahvaljujući dobrovoljnim prilozima posjetilaca, prikupljen novac za kupovinu instrumenata za etno grupu "Iva" iz Doboja koja je u poplavama ostala bez cjelokupne muzičke opreme.

"Izuzetno smo srećni i zahvalni posjetiocima što su podržali našu inicijativu i pomogli da mnogo djece, školaraca, ali i cijela jedna biblioteka, budu srećniji", istakla je portparol Festivala Brankica Stojanović.

"Demofest" je jedinstveni regionalni muzički festival takmičarskog karaktera, nastao 2008. godine u Banjaluci, na kojem učestvuju neafirmisani demo muzičari iz regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije