Društvo

Prikupljena sredstva za izgradnju roditeljske kuće

Prikupljena sredstva za izgradnju roditeljske kuće
Prikupljena sredstva za izgradnju roditeljske kuće

BANJALUKA - Na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima", održanoj večeras u Banjaluci, prikupljena su sredstva potrebna za izgradnju "roditeljske kuće" za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Na manifestaciji, koju već pet godina organizuje Kabinet predsjednika Republike Srpske, do 22.45 humanitrani broj 1458 pozvalo je više od 115.000 građana.

Do početka donatorske večeri bilo je prikupljeno 700.000 KM, od potrebnih 800.000 KM.

Milorad Dodik predsjednik RS, koji se na donatorskoj večeri javljao na humanitarnu liniju, rekao je da je ovo veče dokaz ljubavi i sposobnosti da budemo humani i pomognemo drugima.

"Nije riječ samo o materijalnim sredstvima. Činjenica da smo zajedno ovdje sa porodicama koje su u teškom stanju važnija je od svega. Ovdje su svi ujedinjeni, različitih zanimanja, sa različitih strana su došli da budemo dio jedne velike akcije", rekao je Dodik.

On je izrazio zahvalnost svima koji su se odazvali pozivu da učestvuju na donatorskoj večeri, kao i ljudima koji pozivaju humanitarni broj 1458.

"Neki nisu uspjeli da dođu, ali su poslali podršku i pomogli materijalno, a posebno pomažu na način da daju podršku ovakvoj akciji", istakao je Dodik.

Takođe, svi učesnici na donatorskoj večeri zadovoljni su što su imali priliku da učestvuju u ovakvoj akciji.

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, rekla je kako su gradjani pokazali solidarnost prema onima kojima je pomoć potrebna uprkos tome što je godina bila izuzetno teška.

"Pored poplava koje su nas zadesile i drugih situacija gdje je trebalo intervenisati, ovo što se večeras događa takođe je pokazalo da možemo biti veliki ljudi te da razumijemo potrebe drugih", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da  Vlada RS tradicionalno učestvuje u ovakvim akcijama i daje svoj doprinos.

Dimitrije Banjac, član glumačke ekipe serije  "Državni posao", rekao je kako su se on i njegove kolege vrlo rado odazvale ovakvoj akciji te da je prezadovoljan odzivom građana.

"Telefoni su zvonili tom brzinom da se nismo ni stizali javljati, tako da sam stvarno srećan. Jedan od večerašnjih poziva me je posebno obradovao. Naime, radi se o gospođi koja mi je rekla da dugo godina nije mogla imati decu te da joj je doktor rekao da se mora dosta smejati i biti srećna. Sada je u trećem mesecu trudnoće. Rekla mi je da je najviše gledala 'Državni posao' što mi puno znači i predstavlja na neki način najveću nagradu", kazao je Banjac.

U sklopu donatorske večeri je održan i humanitarni koncert.

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" u prethodne četiri godine održane su donatorske večeri na kojima su prikupljena sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, djeci sa posebnim potrebama, djeci oboljeloj od dijabetesa i za pomoć djeci sa autizmom.

Vezana vijest:

Počelo donatorsko veče u Banjaluci

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije