Društvo

Prikupljena sredstva za liječenje Danijele Gvozdenović

Prikupljena sredstva za liječenje Danijele Gvozdenović
Foto: N.N. | Prikupljena sredstva za liječenje Danijele Gvozdenović

BRATUNAC - Za nastavak liječenja dvadesetčetvorogodišnje Danijele Gvozdenović iz Bratunca 20.000 evra prikupljeno je veoma brzo, saopštio je portal "Despotovina", koji je jedan od pokretača akcije.

Ovu informaciju potvrdila je i porodica Gvozdenović, zahvalivši svima koji su se odazvali akciji i omogućili da Danijela sredinom decembra nastavi liječenje u Atini.

Oni su rekli da je Danijelu ohrabrila podrška i solidarnost sugrađana, što joj je povratilo optimizam i pouzdanje potrebno za dalju borbu sa bolešću.

Danijela je prošle godine završila Pedagoški fakultet u Bijeljini, a u januaru ove godine saznala je da je oboljela od karcinoma i započela je liječenje u Sremskoj Kamenici. Nakon hemioterapija, 2. novembra, prebačena je u Beograd gdje je operisana.

Trenutno se nalazi u bolnici u Beogradu, odakle će otputovati u Atinu na zakazanu terapiju i uklanjanje tumora.

Svetosavska omladinska zajednica, portal "Despotovina", te klubovi i udruženja građana, kao i brojna privatna preduzeća i ustanove iz Bratunca bili su uključeni u akciju prikupljanja pomoći za ovu djevojku.

Kutije za prikupljanje novca postavljene su u skoro svim kafićima i trgovačkim radnjama u Bratuncu i susjednim Srebrenici i Ljuboviji, a bilo je organizovano više kulturnih i sportskih programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije