Društvo

Prikupljeno oko 76.000 KM na aukciji u Tesliću

Prikupljeno oko 76.000 KM na aukciji u Tesliću
Prikupljeno oko 76.000 KM na aukciji u Tesliću

TESLIĆ - Na humanitarnoj aukciji slika u Tesliću, organizovanoj pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović, prikupljeno je oko 76.000 KM koje će biti donirane Savezu za rijetke bolesti Republike Srpske.

Na aukciji pod nazivom "U srcu prirode, humanost na djelu" prodata su sva 63 izložena umjetnička djela.

Najvišu cijenu dostigla je slika autora Velibora Bugarina "Beli Anđeo" u iznosu od 3.100 KM. Početna aukcijska cijena po slici bila je 1.000 KM.

Biljana Kotur iz Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske zadovoljna je večerašnjom aukcijom i činjenicom da je prepoznat problem rijetkih bolesti čije liječenje pojedinačno po pacijentu košta i više od 10.000 KM po terapiji.

Koturova je istakla da do raspodjele sredstava neće doći dok se na napravi adekvatna evidencija oboljelih.

"Kontrolu raspodjele sredstava vršiće Komisija za rijetke bolesti koja je osnovana pri Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Srpske i koordinatora za rijetke bolesti koji se nalazi pri Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka", rekla je Koturova.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Aleksandar Radošević istakao je da su na aukciji izložena 63 umjetnička djela sa posljednje likovne kolonije održane u ovoj ustanovi.

Prema njegovim riječima, humanitarna aukcija održana je na inicijativu Ministrastva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.

Na ovu aukciji, koju je u hotelu "Kardijal" organizovao Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica", odazvalo se oko 100 privrednika iz cijele BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije