Društvo

Privremene obustave na putu Doboj-Tuzla zbog minerskih radova

Privremene obustave na putu Doboj-Tuzla zbog minerskih radova
Privremene obustave na putu Doboj-Tuzla zbog minerskih radova

BANJALUKA - Na magistralnom putu Doboj-Tuzla, dionica Poljice-Gavrići, saobraćaj će danas biti obustavljan privremeno po pet minuta, od 12.00 do 17.00 časova, zbog izvođenja minerskih radova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, istoimena petlja zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju "Aleksandrovac".

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola, u zoni izvođenja radova, izmijenjen je režim saobraćaja, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas.

Saobraćaj će na ovoj dionici biti svakodnevno obustavljan četiri puta, u periodu od 23.00 do 5.00 časova, najviše do 30 minuta, a radovi su planirani do 1. septembra.

Radi izvođenja minerskih radova, saobraćaj će privremeno biti obustavljan od 14.00 do 14.30 časova na magistralnom putu M-16, dionica Banjaluka-Crna Rijeka.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, saobraćaj je potpuno obustavljen za sva vozila.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača, saobraćaj se odvija jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

U toku su sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, zbog čega vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, kao i u naselju Gorice.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja uvedene su od 7.00 do 15.00 časova na regionalnom putu R-452, u mjestu Kragljivode.

Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, saobraćaj će povremeno biti obustavljan na magistralnom putu M-14.1, do 16. decembra.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj.

Na putevima u Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici Lončari-Orašje u blizini mjesta Dusine.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, a zbog radova na teritoriji Hrvatske, vozila na prelazu Orašje-Županja saobraćaju usporeno u oba smjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije