Društvo

Produžen rok za studiranje

Produžen rok za studiranje
Produžen rok za studiranje

BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine RS usvojili su Nacrt zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju kojim je produženo studiranje studentima koji su upisali diplomske i postdiplomske studije po odredbama Zakona o univerzitetu do kraja akademske 2015/2016. godine.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima, kojim se propisuju mjere bezbjednosti za pravna i fizička lica koja posluju gotovim novcem i drugim vrijednostima.

Ovim zakonom se obavezuju banke, pošte, mjenjačnice, mikrokreditne organizacije, lutrije, sportske kladionice i kazina.

U danu za glasanje usvojeni su Nacrt zakona o izmjenama Zakona o eksproprijaciji zbog obaveze usklađivanja sa odlukama Ustavnog suda Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogenerciji.

Usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici kojim se propisuje mogućnost izricanja kazne zatvora učiniocima koji ponove radnju nasilja u porodici.

Parlament Srpske usvojio je programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu i izvještaj Pravobranilaštva Republike Srpske o radu u 2013. godini u kome se navodi da je u radu bilo 72.179 predmeta.

Usvojen je i izvještaj o realizaciji programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica u 2014. godini u kome se navodi da je za te namjene izdvojeno 7.585.414 KM.

Poslanici su primili k znanju informaciju o odlukama o pomilovanju u 2014. godini u kojoj se navodi da je predsjednik Srpske Milorad Dodik pomilovao Adila Dudakovića i Dragana Stanojlovića.

Narodna skupština usvojila je i izvještaj o radu MUP-a Republike Srpske za prošlu godinu u kome se navodi da je ovo ministarstvo uspješno realizovalo postavljene ciljeve u svim segmentima djelovanja.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović okončao je prvi dio ove sjednice, koja će biti nastavljena u utorak, 21. aprila. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije