Pronaći tijela nestalih lica

Srna - 15.06.2012 16:38
Pronaći tijela nestalih lica

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović rekao je danas da će se angažovati da pokrene aktivnosti radi pronalaženja 220 nestalih osoba iz kotorvartoških sela Večići i Grabovica i da se mještanima omogući da ih ukopaju i na dostojanstven način od njih oproste.

„Nedopustivo je da, uprkos poznatim činjenicama o mjestu ukopa većine od ovih nestalih ljudi, niko od nadležnih institucija nije učinio niti jednu aktivnost oko rješavanja ovog problema, pa se postavlja pitanje čemu nam služe takve institucije i da se pozovu na odgovornost oni ljudi koji su samo trebali da obave posao za koji su plaćeni od poreskih obveznika“, istakao je Suljkanović.

Mještani Večića tvrde da imaju dokaze gdje su sahranjeni članovi njihovih porodica i da su nebrojeno puta slali dopise svim relevantnim organizacijama da im pomognu da ih otkopaju i da ih na dostojanstven način sahrane.

Oni su razočarani u rad Instituta za nestala lica BiH i Tužilaštva BiH, jer nisu odradili ništa u vezi sa ovim slučajem, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.

Mještani kotorvaroškog sela Suljkanoviću su iznijeli i probleme u vezi sa infrastrukturom, a koji se odnose na izgradnju vodovodne i telekomunikacione mreže.

Potpredsjednik Republike Srpske je obećao da će razgovarati sa načelnikom opštine Kotor Varoš, kao i sa određenim ministarstvima u Srpskoj i FBiH da im se pomogne u rješavanju tih problema.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Osnovicu za obračun plate digli za 250 KM

  26.02.2015 21:00 - E. Skokić

  TUZLA - Odluka Administrativne komisije Skupštine TK kojom je osnovica za obračun plata poslanika i članovima skupštinskih komisija povećana za 20 posto ili 250 KM zgrozila je javnost u Tuzlanskom kantonu.

 • Imam Beganović ide na godišnji odmor

  26.02.2015 19:20 - Z. Čekić

  VELIKA KLADUŠA - Imam u džematu u Trnovi, kod Velike Kladuše, Selvedin Beganović, koji je u protekla tri mjeseca napadnut četiri puta, potvrdio je da odlazi na jednomjesečni godišnji odmor, koji će provesti u rodnom Visokom.

 • Uređuju Bosnu da zaštite Doboj

  26.02.2015 18:00 - S. Čakarević

  DOBOJ - Nivo vode u koritu Bosne na najkritičnijoj tački, kod ušća potoka Liješanj, biće za 2,5 metara manji, pa će Doboj biti sigurniji od vodene stihije poput one koja ga je potpila 15. maja prošle godine.

 • U RS živi više od sedam hiljada boraca NOR-a

  26.02.2015 17:57 - Srna

  GRADIŠKA - U Republici Srpskoj danas živi od 7.000 do 7.500 boraca NOR-a i oko deset hiljada potomaka, članova udruženja SUBNOR, što je značajan broj koji daje garanciju da će biti nastavljeno gajenje tradicija Narodnooslobodilačke borbe, rekao je danas potpredsjednik republičkog odbora SUBNOR-a Rade Džajić.

 • Nevakcinisanje izazvalo epidemiju u BiH?

  26.02.2015 17:15 - N.N.

  Pad procenta vakcinacije u BiH doveo je do pojave epidemije morbila ili malih boginja, javljaju mediji.

 • Nove procedure prilikom obrade ličnih podataka

  26.02.2015 14:49 - Srna

  TUZLA - Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama Federacije BiH /FBiH/ otvorene su mogućnosti implementacije nekoliko novih procedura prilikom obrade ličnih podataka i dokumenata, koje izdaje Matična kancelarija Gradske uprave Tuzla.

 • »Zmijanjski vez« gostuje u Sloveniji

  26.02.2015 14:16 - Srna

  BANJALUKA - Među najznačajnijim aktivnostima Muzeja Republike Srpske u ovoj godini biće izložba "Zmijanjskog veza" iz fundusa ove ustanove, gostovanje izložbe "Kameni svijet ledenog doba" u Sloveniji, te izložba "70 godina od oslobođenja Banjaluke", izjavila je direktor ove ustanove Nada Puvačić.

 • Sutra pretežno oblačno, lokalno sa slabom kišom

  26.02.2015 14:04 - Fena

  SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom.

 • Novčanu pomoć dobija 55 osoba

  26.02.2015 12:21 - Srna

  LOPARE - Centar za socijalni rad Lopare ima oko 300 korisnika od kojih 55 koristi prava na mjesečnu novčanu pomoć od 123,75 KM, rekao je Srni direktor ovog centra Dejan Marković.

 • Kolovozi mokri i klizavi

  26.02.2015 08:05 - Srna

  BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri i klizavi, u višim predjelima i preko planinskih prevoja mjestimično su zasnježeni i moguća je poledica, a u kotlinama i duž riječnih tokova magla smanjuje vidljivost.

 • Odroni i klizišta gutaju puteve

  25.02.2015 20:05 - D. Sladojević, Foto: V. Stojaković

  BANJALUKA, SARAJEVO - Vozači su ogorčeni zbog učestalih prekida putne komunikacije na pojedinim dionicama, izazvanih odronima i klizištima, a posljednji incident te vrste zabilježen je na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Zeleni vir, gdje su se na saobraćajnicu obrušili stablo i veća količine zemlje, ali povrijeđenih, srećom, nije bilo.

 • Dodik: Medicinska usluga biće vrhunska

  25.02.2015 19:05 - Dejan Šajinović, Foto: V. Stojaković

  BANJALUKA - Banjaluka i RS dobijaju najmoderniji klinički centar u regionu, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS, nakon što je obišao Univerzitetsku bolnicu Klinički centar, čija je rekonstrukcija započeta prije nekoliko dana.

 • Manje naknade za novorođenčad

  25.02.2015 18:13 - Srna

  KRUPA NA UNI - Skupština opštine Krupa na Uni donijela je danas odluku o smanjenu jednokratne stimulacije za svako novorođeno dijete sa 1.000 na 500 KM.

 • Sindikalcima stigle prekršajne prijave

  25.02.2015 17:37 - E. Skokić

  TUZLA - Protiv potpredsjednika Sindikata "Aide" Hasana Užičanina otvoren je još jedan prekršajni postupak zbog narušavanja javnog reda i mira.

 • Donatorske večeri za Srbiju i Srpsku

  25.02.2015 16:04 - Srna

  BEOGRAD - Prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina organizovali su u SAD četiri dobrotvorne večeri za pomoć stanovništvu Republike Srpske i Srbije koje su zadesile poplave, kao i za pomoć djeci sa posebnim potrebama i djeci bez roditeljskog staranja.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.