Društvo

Pronaći tijela nestalih lica

Pronaći tijela nestalih lica
Pronaći tijela nestalih lica

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović rekao je danas da će se angažovati da pokrene aktivnosti radi pronalaženja 220 nestalih osoba iz kotorvartoških sela Večići i Grabovica i da se mještanima omogući da ih ukopaju i na dostojanstven način od njih oproste.

„Nedopustivo je da, uprkos poznatim činjenicama o mjestu ukopa većine od ovih nestalih ljudi, niko od nadležnih institucija nije učinio niti jednu aktivnost oko rješavanja ovog problema, pa se postavlja pitanje čemu nam služe takve institucije i da se pozovu na odgovornost oni ljudi koji su samo trebali da obave posao za koji su plaćeni od poreskih obveznika“, istakao je Suljkanović.

Mještani Večića tvrde da imaju dokaze gdje su sahranjeni članovi njihovih porodica i da su nebrojeno puta slali dopise svim relevantnim organizacijama da im pomognu da ih otkopaju i da ih na dostojanstven način sahrane.

Oni su razočarani u rad Instituta za nestala lica BiH i Tužilaštva BiH, jer nisu odradili ništa u vezi sa ovim slučajem, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.

Mještani kotorvaroškog sela Suljkanoviću su iznijeli i probleme u vezi sa infrastrukturom, a koji se odnose na izgradnju vodovodne i telekomunikacione mreže.

Potpredsjednik Republike Srpske je obećao da će razgovarati sa načelnikom opštine Kotor Varoš, kao i sa određenim ministarstvima u Srpskoj i FBiH da im se pomogne u rješavanju tih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije