Društvo

Protest zbog izostavljanja sa spiska o jednokratnoj pomoći

Protest zbog izostavljanja sa spiska o jednokratnoj pomoći
Protest zbog izostavljanja sa spiska o jednokratnoj pomoći

BRČKO - Mještani Brke u slivu istoimene rijeke, kao i uzvodno smještenog naselja Palanka u distriktu protestovali su pred gradskom vijećnicom u Brčkom nezadovoljni što je veliki broj domaćinstava koja su pretrpjela štetu u poplavama izostavljen sa novog spiska o dodjeli jednokratne novčane pomoći.

Sa predstavnicima nezadovoljnih građana sastao se gradonačelnik Brčkog Anto Domić, koji je nakon susreta rekao da će sutra biti formirana nova komisija koju će, osim predstavnika iz više vladinih odjeljenja, činiti i stručnjaci građevinske struke, da bi na terenu provjerili navode ovih građana.

Predstavnik građana iz Brke Ahmet Trobradović rekao je da je samo iz te mjesne zajednice pedesetak domaćinstava, koja su pretrpjela štetu tokom poplava u aprilu i maju, izostavljeno u spisku korisnika jednokratne novčane pomoći, koji je objavljen u petak, 12. septembra.

Trobradović je rekao da su dobili uvjeravanja da će postojeći spisak biti storniran dok se utvrdi realno stanje u tih pedesetak domaćinstava koja se nisu našla na njemu.

Izražavajući zadovoljstvo dobijenim obećanjem gradonačelnika, Trobradović je istakao da mještani nemaju namjeru da postavljaju nikakve ultimatume Vladi, pošto su svjesni da će gradonačelnik održati datu riječ.

Među okupljenim mještanima pred vijećnicom je bilo i nekoliko aktivista lokalnih opozicionih stranaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije