Društvo

Prvi u Srpskoj platili obaveze iz 2012.

SRBAC - Dom zdravlja Srbac uplatio je Poreskoj upravi Republike Srpske 250.000 KM dugovanja za poreze i doprinose iz 2012. i tako postao prva zdravstvena ustanova iz Srpske koja je realizovala zaključak Vlade od 28. januara o izmirenju poreza i doprinosa u oblasti zdravstva.

"Zahvaljujući mjerama štednje i racionalizacije u poslovanju u svim službama Doma zdravlja Srbac ostvarena je dobit na kraju 2014. od 250.000 KM tako da smo juče na račun Poreske uprave ovaj cjelokupni iznos uplatili na ime izmirenja poreza i doprinosa za 2012", rekao je direktor srbačke zdravstvene ustanove Saša Jovičić.

On je istakao da je ova zdravstvena ustanova prva u Republici Srpskoj koja je realizovala zaključak Vlade Srpske o načinu izmirenja poreza i doprinosa zdravstvenih ustanova, koji je donesen 28. januara.

Jovičić je rekao da je o izmirenju obaveza danas obavijestio Ministarstvo zdravlja i spocijalne zaštite i Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, te načelnika opštine Srbac.

Prema njegovim riječima, Dom zdravlja Srbac je i jedna od rijetkih ustanova ove kategorije koja je dobila sertifikat od resornog ministarstva u aprilu prošle godine kao dokaz da po svim standardima ispunjava uslove za pružanje primarne zdravstvene zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije