Društvo

Puštanje testnog digitalnog signala u prvoj polovini oktobra

Puštanje testnog digitalnog signala u prvoj polovini oktobra
Puštanje testnog digitalnog signala u prvoj polovini oktobra

SARAJEVO - Ministarstvo komunikacija i transporta BiH je, u saradnji sa tri javna emitera, najavilo za sutra puštanje testnog digitalnog signala za područja Sarajeva, Banjaluke i Mostara, ali je na prijedlog Radiotelevizije Republike Srpske /RTRS/ testno puštanje digitalnog signala odgođeno za prvu polovinu oktobra.

"Sve tehničke i organizacione pretpostavke za taj događaj bile su osigurane, međutim na adresu Ministarstva komunikacija i transporta BiH stigao je dopis Radiotelevizije Republike Srpske u kojem je predloženo da ovaj termin bude prolongiran i da se testno puštanje digitalnog signala odgodi za prvu polovinu oktobra", saopšteno je iz Ministarstva.

Ne ulazeći u razloge ovakvog zahtjeva, a s ciljem zadržavanja korektnih odnosa Ministarstva komunikacija i transporta sa svim javnim emiterima kao važnim učesnicima procesa digitalizacije, Ministarstvo je prihvatilo prijedlog RTRSa da se testno puštanje digitalnog signala odgodi za prvu polovinu oktobra ove godine.

Napominje se da je ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko održao 1. septembra sastanak sa generalnim direktorima tri javna emitera, Belminom Karamehmedovićem iz BHRTa, Draškom Milinovićem iz RTRSa i Džemalom Šabićem iz FTVa, te da je dogovoreno da testno puštanje digitalnog signala bude obavljeno do kraja mjeseca.

Ministarstvo, kao nosilac cijelog projekta digitalizacije u BiH, još jednom ističe da su svi tehnički i organizacioni uslovi za puštanje testnog signala i okončanje prve faze digitalizacije ispunjeni i da će građani kao krajnji korisnici programa javnih RTV servisa na području Sarajeva, Banjaluke i Mostara sigurno dobiti testni digitalni signal u svojim domovima u prvoj polovini oktobra.

O terminu puštanja testnog digitalnog signala za područje Sarajeva, Banjaluke i Mostara javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije