Društvo

Putevi prohodni, magla u kotlinama

Putevi prohodni, magla u kotlinama
Foto: N.N. | Putevi prohodni, magla u kotlinama

BANJALUKA - Svi putevi u Republici Srpskoj jutros su prohodni, kolovozi su mjestimično mokri i klizavi, posebno u višim predjelima, a na pojednim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U Federaciji BiH kolovoz je pretežno mokar u nižim predjelima, dok u višim mjestimično ima zaostalog snijega ili leda, naročito na putnom pravcu Krnjeuša -Bosanski Petrovac.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Grahova, Kupresa, Gruda, Posušja, Mostara, Čapljine, dijelove Kantona Sarajevo, kao i u dolinama Save, Lašve i Bosne.

Odroni su učestali na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Saobraćaj je, zbog izgradnje budućeg auto-puta, obustavljen na dionici magistralnog puta Banjaluka-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Klašnice jedan -Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem.

Saobraćaj je, zbog sanacije, potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica saobraćaj je preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i Bratunac-Drinjača.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, zbog čega se saobraćaj odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona zabranjen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje.

U Federaciji BiH na auto - putu A-1 trakom za preticanje saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Vozači se upozoravaju da na ovoj dionici voze opreznije i smanjenom brzinom.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci - Drvar zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije