Društvo

Putevi prohodni, saobraćaj bez zastoja

Putevi prohodni, saobraćaj bez zastoja
Putevi prohodni, saobraćaj bez zastoja

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju.

Sitniji odroni mogući su na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, a poseban oprez potreban je na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Brod na Drini i Banjaluka-Crna Rijeka, te na dionici regionalnog puta Kneževo-Turbe, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Banjaluka-Prnjavor.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, na dionici Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, na snazi je poseban režim saobraćaja na području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmijenjen režim saobraćaja na dionici Klašnice jedan-Prnjavor zbog regulisanja ulaza i izlaza na  magistralni put za vozila gradilišta koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Zbog izlaska na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, od 23.00 do 5.00 časova na snazi su polučasovne obustave saobraćaja, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukciji kolovoznog zastora na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Rebrovac, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izgradnje spojnog puta optičkim kablom, biće izmjena u saobraćaju na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most, dionica Tukovi-granica Republike Srpske /Koprivna/.

Zbog izgradnje kružnog toka, izmijenjen je režim saobraćaja na raskrsnici u Milićima, dionica magistralnog puta Konjević Polje-Milići i regionalnog puta Milići-Zeleni Jadar.

U toku je sanacija kolovoza kroz grad Trebinje na dijelu magistralnog puta M-6. Teretni saobraćaj iz pravca LJubinja usmjerava se na kružnom toku desno, pa preko Ulice trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom trebinjskih brigada.

U naselju Gorice, na dionici Brčko-Lončari, izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova.

U toku je i rekonstrukcija puta na regionalnom pravcu Bratunac-Zeleni Jadar, na području opštine Srebrenica.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača, u mjestu Dub, aktivne su povremene obustave saobraćaja od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode, pa se saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Na dionici regionalnog puta Priboj-Sapna /Sapna-Goduš/ od 8.00 do 20.00 časova na snazi je obustava saobraćaja zbog asfaltiranja kolovoza, a alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Na putevima u FBiH jutros se saobraćaj odvija uglavnom nesmetano, uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima.

Danas počinju radovi u mjestu Ovčari, na dionici magistralnog Bradina-Konjic. U vremenu od 7.00 do 17.00 časova na mjestu izvođenja radova saobraćaj će se odvijati jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zadržavanja su trenutno oko 30 minuta, a na drugim prelazima u BiH jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije