Društvo

Radojičić: Borce ne koristiti u političke svrhe

Radojičić: Borce ne koristiti u političke svrhe
Radojičić: Borce ne koristiti u političke svrhe

BANJALUKA - Borci Vojske RS su u proteklom ratu bili ujedinjeni pod jednom zastavom i bilo bi štetno suprotstavljati ih jedne drugima, dijeliti i koristiti u političke svrhe, poručio je danas Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS.

Radojičić je to rekao nakon što je primio grupu veterana koje je predvodio Duško Vukotić, a koji su juče protestovali pred parlamentom tražeći da se usvoje obavezujući skupštinski zaključci o formiranju fonda za pomoć nezaposlenim demobilisanim borcima, te da se objavi registar svih boraca koji su učestvovali u ratu.

Radojičić je rekao da su zahtjevi primljeni 19. marta i da su odmah upućeni u proceduru Odboru za boračko-invalidsku zaštitu Skupštine i Vladi RS.

"Ako mišljenje bude pozitivno pristupa se izradi akta, a ako bude negativno znači da ne postoji potreba za tako nečim", rekao je Radojičić, koji je napomenuo da se o objavi registra može razgovarati slojevito, s obzirom na to da je dosta bivših boraca zabrinuto da bi objava registra mogla dovesti do njihovog progona.

Istakao je da on svakodnevno prima različita udruženja građana i predstavnike boračke populacije, od kojih su neki međusobno suprotstavljeni. Naglasio je da je atmosfera u društvu izuzetno polarizovana i ispolitizovana, uključujući i rasprave u parlamentu koje iz dana u dan, kako je rekao, prevazilaze elementarnu kulturu.

Vukotić, koji je predsjednik Udruženja veterana, nakon sastanka sa Radojičićem izrazio je zadovoljstvo što je došlo do kontakta između institucija i boračke populacije, naglasivši da će nastavak protesta biti odgođen za period nakon vaskršnjih praznika, ako do tada njihovim zahtjevima ne bude udovoljeno.

Rekao je da je njihovo udruženje nadstranačko i da će biti korektiv svake vlasti, bez obzira ko je činio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije