Društvo

Radojičić: Srna uradila mnogo na promociji stavova Srpske

Radojičić: Srna uradila mnogo na promociji stavova Srpske
Radojičić: Srna uradila mnogo na promociji stavova Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da je Novinska agencija Republike Srpske "Srna" tokom 22 godine rada uradila izuzetno mnogo na promovisanju stavova Republike Srpske, posebno u malim sredinama.

Radojičić je rekao da mnoge komercijalne medijske kuće nemaju svoje dopisnike u malim sredinama, za razliku od "Srne", koja ima razgranatu dopisničku mreže i uspijeva na razne načine da "pokrije teren".

"Trebalo bi još dosta sredstava da 'Srna' u potpunosti bude profesionalno osposobljena i 'pokrije' cijeli teren. Republika Srpska treba da ima svoju novinsku agenciju i za nas je veoma važno da 'Srna' da korektnu, konkretnu, pouzdanu i tačnu informaciju", istakao je Radojičić.

Povodom 7. aprila - Krsne slave Blagovijesti i 22 godine postojanja i rada Novinske agencije Republike Srpske "Srna", Radojičić je poželio da i u naredne 22 godine "Srna" bude, prije svega, profesionalna, kvalitetna i da izvještava sa cijelog područja Republike Srpske.

Novinska agencija Republike Srpske "Srna" osnovana je 7. aprila 1992. godine na Palama, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, kao Srpska novinska agencija - prva srpska novinska agencija u istoriji.

"Srna" je bila prvi medij srpskog dijela BiH i formirana je u času kada su već započinjali ratni sukobi i kada su glavni predratni mediji u BiH bili pod ratnom i propagandnom kontrolom takozvane Republike BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije