Društvo

Radost Bajrama podijeliti s rodbinom i komšijama

Radost Bajrama podijeliti s rodbinom i komšijama
Foto: Ilustracija | Radost Bajrama podijeliti s rodbinom i komšijama

SARAJEVO, BANJALUKA - Muslimani u BiH i širom svijeta dočekuju danas Kurban-bajram, praznik prinošenja žrtve ili Hadžijskibajram, vrijeme obavljanja hadža, te je to najznačajniji islamski praznik.

Povodom velikog islamskog praznika brojni zvaničnici su uputili čestitke.

Husein ef. Kavazović, reisululema Islamske zajednice u BiH, poručio je vjernicima da podijele radost Bajrama sa svojom rodbinom, komšijama i prijateljima.

"Neka nam Kurban-bajram vrati vjeru i nadu u bolje sutra, neka među nama vlada sloga, neka nam zajedništvo u vjeri i ljubavi povrati samopouzdanje i neka u milosti Božijoj nađemo utočište od slabosti naših", poručio je Kavazović.

"Želim da vam radost Bajrama donese mir, radost i da ga podijelite sa svojim porodicama i komšijama. Bajram šerif mubarek olsun", čestitao je Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Čestitke povodom Kurban-bajrama uputili su Dragan Čović i Mladen Ivanić, članovi Predsjedništva BiH.

"Kurban-bajram je praznik zajedništva i darovanja, zato želim da i ovaj Bajram provedete u slozi i miru, u zdravlju i veselju, zajedno sa vašim porodicama, prijateljima i susjedima, u duhu tolerancije i međusobnog razumijevanja", poručio je Čović.

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, poželio je da Kurban-bajram doprinese izgradnji boljih međuljudskih odnosa i spremnosti da zajedno gradimo u miru i jednakopravnosti našu budućnost.

Kurban-bajram čestitali su još mnogobrojni zvaničnici, a među njima Milorad Dodik, predsjednik RS, Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, Željka Cvijanović, premijerka RS, Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, Dragan Davidović, direktor Republičkog sekretarijata za vjere, Fahrudin Radončić, predsjednik SBBa, Ismir Jusko, ministar komunikacija i prometa BiH, princ Aleksandar Karađorđević, te ostali

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije