Društvo

Rakulj: Poskupljenje struje mora da prati povećanje penzija

Rakulj: Poskupljenje struje mora da prati povećanje penzija
Rakulj: Poskupljenje struje mora da prati povećanje penzija

TESLIĆ - Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj najavio je da će penzioneri od Vlade Srpske zatražiti vanredno povećanje penzija ukoliko dođe do poskupljenja električne energije.

Nakon današnjeg sastanka Upravnog odbora Udruženja u Tesliću, Rakulj je rekao da će težinu poskupljenja najviše osjetiti penzionerska populacija.

"Ukoliko po automatizmu budu povećane i druge cijene, a utiču na standard penzionera, Vlada mora automatski da vanredno poveća i penzije", rekao je Rakulj.

On je istakao da penzioneri ne prihvataju izmjene i dopune zakona o doprinosiima, te najavio da će se protiv njih boriti svim sredstvima ukoliko Vlada ne obezbijedi zamjenska sredstva u istom iznosu od onih umanjenih.

Rakulj je ocijenio da je populacija penzionera u teškoj situaciji, a težina tog stanja nije adekvatna stanju u Srpskoj, jer penzioneri žive lošije od drugih stanovnika.

Upravni odbor je osudio političke organizacije iz Republike Srpske koje su formirale vlast na nivou BiH, a nisu uvažile prijedlog da prethodno uslove Federaciju BiH da počne isplaćivati penzije koje su ostvarene u tom entitetu.

Na današnjem sastanku razmatrano je provođenje zaključaka sa prethodne sjednice, te priprema materijala za sjednicu Skupštine Udruženja 29. maja u Tesliću.

Rakulj je naveo da je zadovoljan što su materijali kvalitetno pripremani i dodao da predstavljaju pravo stanje rada. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije