Društvo

Redovno odvijanje saobraćaja

Redovno odvijanje saobraćaja
Redovno odvijanje saobraćaja

BANJALUKA - Saobraćaj se na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, uz umjerenu frekvenciju vozila, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a u višim predjelima jutarnja magla smanjuje vidljivost.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, naročito na putevima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Vlasenica-Han Pijesak, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Gacko-Tjentište.

Na dionici Nova Topla-Klašnice, radi izgradnje vijadukta na dionici autoputa saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj do kraja godine od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor /Naseobina Lišnja/ i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice /oko Brčkog/ na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj je privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Milići u mjestu Zeleni Jadar, od 10. marta do 15. aprila od 8.00 do 16.00 časova biće polučasovnih obustava saobraćaja.

U Banjaluci produžena je obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića do 30. aprila, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma zbog modernizaciji Ulice Veljka Mlađenovića.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Dusine, od 8.00 do 16.00 časova najavljene su polučasovne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

U FBiH zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz dodatan oprez se savjetuje na dionicama u usjecima: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno-Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema evidentiranih dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije