Društvo

Regionalna deponija biće na Korićini

LIVNO - Regionalna deponija krutog otpada za tri opštine Livanjskog kantona biće izgrađena na prevoju Korićina, na području Glamoča, potvrdio je načelnik opštine Livno Luka Čelan.

Glamočka opština ustupila je lokaciju za izgradnju regionalne deponije za svoje i potrebe opština Bosansko Grahovo i Livno, rekao je Čelan lokalnom radiju.

On je istakao da će razgovarati sa predstavnicima Mjesne zajednice Priluka da ova deponija bude na staroj lokaciji, jer smatra da ne postoje nikakvi razlozi da ovaj projekat ne bude realizovan na području livanjske opštine, tim više što će omogućiti zapošljavanje određenog broja radnika.

Livanjski načelnik potvrdio je da će se regionalna deponija graditi po međunarodnim standardima što će otvoriti mogućnost za izgradnju infrastrukture u Priluci.

Opštinska vijeća Livna, Bosanskog Grahova i Glamoča prošle godine usvojila su odluku o izgradnji regionalne deponije krutog otpada za ove tri opštine, koja bi trebalo da počne ove godine. Za realizaciju ovog projekta biće korišten kredit Svjetske banke u iznosu od 1,5 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije