Društvo

Rezultati terapijskog jahanja: Devet mališana samostalno jaše

Rezultati terapijskog jahanja: Devet mališana samostalno jaše
Foto: Ilustracija | Rezultati terapijskog jahanja: Devet mališana samostalno jaše

Većina djece i omladine s posebnim potrebama već sada samostalno jaše, pokazali su rezultati sedmomjesečnog projekta "Terapijsko jahanje za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju".

Rekla je ovo u petak Slavica Kecman, koordinator projekta "Terapijsko jahanje za djecu i omladinu s posebnim potrebama" i jedan od realizatora, koja je dodala da je terapijsko jahanje široko priznata metoda terapije i rekreacije za osobe s različitim razvojnim poteškoćama i invaliditetom.

"Mi smo radili projekat za devet mališana različitih razvojnih poteškoća i tokom sedam mjeseci realizovali smo 457 tretmana" , istakla je ona.

Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, naglasio je da je terapijsko jahanje dobar vid terapije u određenim stanjima, kako kod djece tako i kod odraslih.

"Mi ćemo nastojati da u budžetu, ako u ovoj godini bude rebalansa, odvojimo određena sredstva, a u sljedećoj godini ćemo već planirati sredstva za ovu namjenu", istakao je Bogdanić.

Matej Žlajpah, direktor "Triglav osiguranja" Banjaluka, naglasio je da oni ulažu mnogo sredstava u humanitarne i društvene odgovornosti.

"Drago mi je da smo u tako kratko vrijeme dobili potvrdu s rezultatima, a drago nam je i zbog zadovoljstva roditelja, i to nam je potvrda da su sredstva otišla u prave ruke", istakao je Žlajpah.

Dodao je da će "Triglav osiguranje" i dalje podržavati ovaj projekat kako bi se omogućilo da što veći broj korisnika dobije ovaj vid terapije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije