Društvo

Riješeno stambeno pitanje porodica poginulih boraca

Riješeno stambeno pitanje porodica poginulih boraca
Riješeno stambeno pitanje porodica poginulih boraca

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske dala je danas saglasnost Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite da dodijeli upražnjene stambene jedinice u opštini Trnovo, izgrađene sredstvima Vlade, za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i boraca odbrambeno-otadžbinskog rata.

"Sredstvima Vlade Republike Srpske putem Programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, te zalaganjem opštine Trnovo putem opštinskog budžeta i uz pomoć donatorskih sredstava, riješeno je stambeno pitanje većeg dijela lica sa statusom porodice poginulog borca ili ratnog vojnog invalida dodjelom stambenih jedinica", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Ovom odlukom Vlade omogućeno je da se raspoložive, upražnjene stambene jedinice koriste na ime stambenog zbrinjavanja i lica sa statusom borca.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost i na Projekat banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca odbrambreno-otadžbinskog rata Republike Srpske za ovu godinu, navodi se u saopštenju sa današnje sjednice.

Banjska rehabilitacija ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca realizuje se od 2005. godine, a do prošle godine za ovu namjenu ukupno je utrošeno 2.493.049 KM.

 Vlada je danas dala i saglasnost na zaključenje Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srpske i "Kineske međunarodne korporacije za vodu i električnu energiju - CVE" /China International Water & Electric Corporation – CWE/, koja je pokazala interesovanje za učešće u realizaciji hidroenergetskih projekata u Republici Srpskoj.

Ova kompanija realizuje projekte u oblasti izgradnje brana i hidroelektrana, izgradnje dalekovoda, transformatorskih stanica, trafostanica, izgradnje puteva i mostova i renoviranja putne infrastrukture, visokogradnje i izgradnje komunalne infrastrukture.

Vlada Republike Srpske donijela je Rješenje o davanju saglasnosti Ministarstvu saobraćaja i veza na zaključenje memoranduma o razumijevanju o realizaciji projekta autoputa Brčko - Bijeljina sa "Kineskom korporacijom za puteve i mostove" /China Road and Bridge Corporation/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije