Društvo

Rizvićima pomažu da naprave dom

Rizvićima pomažu da naprave dom
Rizvićima pomažu da naprave dom

VELIKA KLADUŠA - Mještani sela Podzvizd, nekoliko kilometara udaljednog od Velike Kladuše, pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi pomogli Azizu Rizviću, čija je kuća potpuno uništena u požaru koji je izbio prije nekoliko dana.

Nezir Šakanović, organizator akcije, kaže da je cilj da se prikupe sredstva kako bi za stanovanje bila osposobljena druga kuća, čiju je gradnju Rizvić započeo prije više godina.

"Ta kuća treba krov i uređenje bar jedne unutrašnje prostorije kako bi se u njoj moglo boraviti. S obzirom na to da je riječ o siromašnoj porodici, potrebna je pomoć dobrih ljudi", istakao je Šakanović.

Inače, Rizvić je skupa s majkom i maloljetnom kćerkom živio u staroj kući koju je progutao požar.

U trenutku izbijanja vatra u objektu nije, na sreću, bilo nikog, a pokušaji komšija i vatrogasaca da spasu kuću nisu urodili plodom. Kako je riječ o staroj građevini, procijenjeno je kako njena obnova nije moguća.

Rizvić ističe kako je prije desetak godina započeo gradnju nove kuće, ali da je nije okončao zbog nedostatka novca.

"Bavim se isključivo poljoprivredom, a u požaru mi je izgorjelo osam ovaca i oko stotinu pilića, koji su se nalazili u podrumu. Uspjeli smo spasiti kravu, ovcu i kozu", rekao je Rizvić.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici više informacija mogu dobiti na telefone: 062/438-868 i 062/264-395.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije