Društvo

Robne rezerve imaju dovoljno hrane za slučaj poplave

Robne rezerve imaju dovoljno hrane za slučaj poplave
Robne rezerve imaju dovoljno hrane za slučaj poplave

BANjALUKA - Javno preduzeće /JP/ "Robne rezerve Republike Srpske" raspolaže dovoljnim količinama hrane i tehničkim sredstvima, koja u slučaju eventualnih poplava može da ustupi nadležnim institucijama, potvrđeno je Srni u ovom preduzeću.

"JP `Robne rezerve Republike Srpske` dalo je oko 200 000 komada konzervi mesnih narezaka i pašteta, te stavilo na raspolaganje određene količine prehrambenih artikala Crvenom krstu Republike Srpske, odnosno Republičkoj upravi civilne zaštite za pomoć stanovništvu na ugroženom području", rekao je Srni vršilac dužnosti direktora "Robne rezervi" Radovan Samardžija.

On je pojasnio da su "Robne rezerve Republike Srpske" u svakodnevnom kontaktu sa Republičkom upravom civilne zaštite i Crvenim krstom, koji su vršili podjelu paketa na terenu.

"`Robne rezerve` su i prošle godine, putem istih institucija, pomagale u poplavama koje su zadesile Republiku Srpsku krajem 2010. i početkom 2011. godine. Pomoć se ogledala u hrani, opremi i tehničkim sredstvima, te podjeli čizama, isušivača, kalorifera, vode u kanisterima , kao i pomoć u stočnoj hrani", rekao je Samardžija.

On je naveo da "Robne rezerve" raspolažu dovoljnim količinama brašna, šećera, jestivog ulja, mlijeka i ostalih namirnica.

Samardžija je podsjetio da JP "Robne rezerve Republike Srpske" djeluju u vanrednim situacijama, u skladu sa odlukama nadležnih institucija, prije svega u skladu sa odlukama Vlade Republike Srpske, na prijedlog Koordinacionog tima za vanredne situacije.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije