Društvo

Rover: Dobar status nacionalnih manjina u RS

BANJALUKA - Status nacionalnih manjina u Republici Srpskoj je dobar i mnogo je bolji nego u Federaciji BiH /FBiH/, ocijenio je predsjednik Saveza nacionalnih manjina Srpske Franjo Rover.

On je rekao Srni da Savez ima status udruženja od javnog interesa, što ne postoji u FBiH, te ima i veoma dobru saradnju sa svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj.

Rover je podsjetio i da Savez nacionalnih manjina predlaže Narodnoj skupštini Srpske članove Savjeta nacionalnih manjina koje parlament Srpske imenuje.

On je istakao da će 11. Smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina, koja će biti održana u subotu, 20. septembra, u Banjaluci ove godine imati i neke proširene sadržaje u odnosu na ranije.

"Napravićemo štandove nacionalnih manjina na kojima će biti izložene narodne rukotvorine, jela iz nacionalne kuhinje i druge stvari kojima će biti promovisan i data slika života i stvaralaštva nacionalnih manjina", naveo je Rover.

On je naglasio da za ovu manifestaciju Savez nacionalnih manjina ima podršku svih predstavnika vlasti Srpske, da se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Milorada Dodika, koji bi trebalo i da je otvori.

Prema najavi iz Saveza nacionalnih manjina, manifestacija počinje koncertnim programom u 20.00 časova u Sportskoj dvorani "Obilićevo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije