Društvo

Sa divljih deponija uklonjeno 15 tona smeća

Sa divljih deponija uklonjeno 15 tona smeća
Sa divljih deponija uklonjeno 15 tona smeća

BIJELJINA - Sa divljih deponija u Bijeljini tokom akcije "April - mjesec čistoće" uklonjeno je 15 tona smeća, izjavio je Srni načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Radenko Lukić.

Prema njegovim riječima, ručnim skupljanjem i upotrebom mašina i kamiona očišćeno je i sanirano 12 lokacija u gradskoj zoni, a u toku je izbor izvođača za čišćenje divljih deponija na seoskom području. 

Lukić je pohvalio angažovanje brojnih firmi u Bijeljini koje su u aprilu organizovale čišćenje i uređenje svojih krugova, kao i rad preduzeća "Komunalac", "Eko dep" i "Bijeljina-put" koji su obezbijedili ljudstvo, mašine i vozila za prikupljanje komunalnog i kabastog otpada sa gradskih ulica i njegovo besplatno deponovanje na ekološkoj deponiji.

U toku akcije "April - mjesec čistoće" oprane su i gradske ulice, a Bijeljina je obogaćena sa 160 novih stabala. 

Lukić kaže da je 40 stabala zasađeno na zelenim površinama centralnog gradskog Trga kralja Petra Prvog Karađorđevića, a sa 80 novih stabala dopunjeni su drvoredi na 11 lokacija u gradu.

Komunalna policija je u toku akcije svim školama u Bijeljini podijelila je 38 sadnica drveća i 50 sadnica ruža za uređenje dvorišta. 

Lukić je najavio da će Komunalna policija u ovoj godini pojačati kontrole nesavjesnih građana koji ne koriste usluge odvoza otpada da bi se spriječilo nastajanje divljih deponija u gradu i u seoskim područjima. 

Za tradicionalnu akciju "April - mjesec čistoće" iz gradskog budžeta je izdvojeno 40.000 KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije