Društvo

Samohranim roditeljima 10.000 KM

Samohranim roditeljima 10.000 KM
Samohranim roditeljima 10.000 KM

BANJALUKA - Udruženje samohranih roditelja "Ponos" podijelilo je u Banjaluci svojim članovima humanitarnu donaciju od 10.000 KM, koju je obezbijedio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Portparol Udruženja samohranih roditelja "Ponos" iz Banjaluke Slobodanka Kajević izrazila je zahvalnost predsjedniku Dodiku, jer je imao razumijevanja za članove ovog udruženja.

"Zahvaljujući ovoj donaciji, koja je stigla zaista u veoma kratkom roku, oko 200 samohranih roditelja će dobiti bon u iznosu od 50 KM koji će moći iskoristiti za nabavku proizvoda u trgovinama `Moj market`", rekla je Kajevićeva.

Ona je istakla da će ova pomoć, iako je jednokratna, puno značiti udruženju da se nastavi boriti sa stalnim problemima na koje svakodnevno nailazi.

"Trudimo se da trajno riješimo problem nezaposlenosti, malih prihoda i diskrimanicije sa kojima se zasigurno susreću i druga udruženja, ali u našem slučaju to bude još izraženije", istakla je Kajevićeva.

Udruženje još nema tu snagu da pomogne samohranim roditeljima u rješavanju egzistencijalnih problema, ali je zasigurno značajno kao mjesto koje će, kako je Kajevićeva navela, pružiti podršku i razgovor samohranim roditeljima.

Humanitarni bon je dobio i Darko Vujinović, samohrani roditelj šestogodišnje djevojčice ometene u razvoju. On kaže da je situacija teška, naročito za očeve koji se sami brinu o djeci, ali da ovakva pomoć puno znači u nastavku borbe sa problemima.

Jadranka Vekić, majka koja se sama brine o tri djevojčice, navela je da joj ova pomoć znači jer je nezaposlena, a ne prima ni alimentaciju.

"Odrekla sam se alimentacije, jer sam bila žrtva nasilja u porodici. U udruženju samohranih roditelja sam tek od 2014. godine i mnogo sam informacija i savjeta tu pronašla", istakla je Vekićeva.

Predstavnici Udruženja "Ponos" iskoristili su priliku da u Kulturnom centru "Arie Livne" u Banjaluci dodjelom zahvalnica istaknu značaj saradnje i sa drugim donatorima koji su u prethodnom periodu imali razumijevanja za potrebe njihovih članova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije