Društvo

Sanirana većina kvarova

Sanirana većina kvarova
Sanirana većina kvarova

BANJALUKA - Radnici preduzeća "Elektrokrajina" sanirali su danas skoro sve kvarove na srednjenaponskoj mreži i postrojenjima na distributivnom području ovog preduzeća, na kojima je juče došlo do prekida u snabdijevanju zbog snježnih padavina praćenih jakim vjetrom.

Trenutno je bez napona dio dalekovoda na pravcu Kotor Varoš - Šiprage, gdje su bez električne energije potrošači sa nekoliko trafo-područja kotorvaroške opštine, te manji broj domaćinstva u opštini Kneževo/Skender Vakuf koja se električnom energijom snabdijevaju preko dalekovoda za Živinice, saopšteno je iz "Elektrokrajine".

Na području Prijedora u toku dana bilo je prekida u napajanju gradskih naselja zbog kvara na trafo-stanici "Prijedor 1", ali je intervencijom ekipa lokalne elektrodistribucije vrlo brzo omogućeno snabdijevanje potrošača preko drugih postrojenja.

Terenske ekipe radnih jedinica "Elektrokrajine" intenzivirale su aktivnosti na sanaciji niskonaponske mreže na svim pogođenim lokalitetima da bi što prije bilo uspostavljeno uredno snabdijevanje električnom energijom svih kupaca sa ovog distributivnog područja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije