Društvo

"Sanski Robinzon" zimu opet dočekuje ispod ploče

"Sanski Robinzon" zimu opet dočekuje ispod ploče
"Sanski Robinzon" zimu opet dočekuje ispod ploče

SANSKI MOST - Jasmin Burnić (41), kojeg zovu "sanski Robinzon", već drugu jesen i zimu dočekuje ispod ploče porušene kuće u selu Vrše, kod Sanskog Mosta.

Burnić, koji živi ispod granica ljudskog dostojanstva, kaže da se razočarao u ljude, a posebno u svoje najbliže, te se odlučio na samotnjački život.

Priznaje da ga plaši pomisao na dolazak hladnijih dana, s obzirom na to da u prostoriji u kojoj boravi vlada promaja, a plafon prokišnjava na nekoliko mjesta.

Na svojevrsnu izolaciju od društva odlučio se nakon svađe sa suprugom, s kojom je godinama gradio bračnu zajednicu u selu Demiševci. Nakon što je napustio zajedničku kuću, supruga i dvoje djece ne žele da znaju za njega.

Utočište je pronašao u dijelu sela u kojem se nalaze kuće Srba koje su srušene i devastirane tokom prošlog rata u BiH.

"Niko mi nije pravio probleme, a mještani koji su se vratili u selo pomažu mi koliko mogu. Pomognem i ja njima, jer su to stariji ljudi koji nisu u fizičkoj snazi", kaže Burnić.

Dodaje da je sebi obezbijedio šporet na drva, krevet i nešto posuđa, dok struju dobija iz automobilskog akumulatora. Kaže da sakuplja drva za ogrijev i bere voće iz napuštenih voćnjaka, koje potom prodaje pokušavajući na taj način obezbijediti neophodna sredstva za život. Iako živi u izuzetno teškim uslovima, bez stalnih izvora primanja, Burnić kaže da ne voli da u životu ikoga moli ili da se klanja bilo kome.

"Možda neki to ne razumiju, ali ja imam svoj ponos i to mi je najvažnije. Ne mora mi niko pomagati. Ja ću se snalaziti kako znam", kaže ovaj osobenjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije