Društvo

Saobraćaj bez posebnih ograničenja

Saobraćaj bez posebnih ograničenja
Saobraćaj bez posebnih ograničenja

BANJALUKA - U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija redovno, bez posebnih ograničenja, saopšteno je iz Auto -moto saveza Republike Srpske.

 Na dionici Bakračuša - Nevesinje zbog izvođenja radova na sanaciji puta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, a moguće su i obustave u trajanju od 10 do 15 minuta. Radovi se izvode radnim danom i subotom u periodu od 7.00 do 17.00 časova.

Na snazi je i dalje zabrana saobraćaja za sva vozila na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, a automobili mogu koristiti regionalni makadamski pravac Dobro Polje - Jažići - Jelašica - Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda. 

Od 7.00 do 15.00 časova zbog deminiranja terena aktivne su povremene polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Brod - Odžak u naselju Liješće, lokalitet Šikare.

Na dijelu magistralnog puta Caparde - Karakaj usporen je saobraćaj zbog izvođenja radova na rekonstrukciji, a jednom trakom saobraća se na magistralnim putevima Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Šepak - Han Pogled, te na regionalnim pravcima Konjević Polje - Fakovići - Skelani, Bratunac -Fakovići, Tišča - Caparde i LJubovijski most - Drinjača. 

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, danas su od 7.00 do 13.00 časova aktivne povremene petnaestominutne obustave saobraćaja. 

U toku je izvođenje radova, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na putu Banjaluka - Jajce, dionica Karanovac - Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac - Mitrovići zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije