Društvo

Saobraćaj bez posebnih ograničenja

Saobraćaj bez posebnih ograničenja
Saobraćaj bez posebnih ograničenja

BANJALUKA - Saobraćaj se na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez dužih zastoja i posebnih ograničenja, a vozi se po pretežno suvom kolovozu, uz mjestimičnu maglu po kotlinama, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, naročito na putevima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Vlasenica-Han Pijesak, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Gacko-Tjentište.

Na magistralnom putu Derventa-Srbac, u mjestu Dubočac voda je oštetila dio puta, pa se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška vozi se po suvom kolovozu.

Zbog radova na izgradnji pružnog prelaza na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor /dionica Dragotinja-Prijedor/, dolaziće do izmjene režima odvijanja saobraćaja.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor /Naseobina Lišnja/ i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice /oko Brčkog/ na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj je privremeno preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Milići u mjestu Zeleni Jadar, od 10. marta do 15. aprila od 8.00 do 16.00 časova biće polučasovnih obustava saobraćaja.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići počeli su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji dionice puta, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Na dionici magistralnog puta dionica Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase iznas 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad "Holding Drinaturs" i na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana.

U Banjaluci od 8.30 do 15.00 časova, biće otežano odvijanje saobraćaja preko gradskog zbog izvođenja radova sanacije mosta koje zahtjeva zauzimanje jedne polovine kolovoza.

U Banjaluci produžena je obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića do 30. aprila, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma zbog modernizaciji Ulice Veljka Mlađenovića.

U sjeverozapadnim krajevima FBiH pada kiša, dok slabije magle i dalje ima u kotlinama i uz riječne tokove. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na putevima: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica i Bugojno-Novi Travnik.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi: Tuzla-Šićki Brod, Potoci-Mostar i Čapljina-Doljani.

Na graničnom prelazu Donja Gradina na izlazu iz BiH čeka se 30 minuta, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije