Društvo

Saobraćaj bez zastoja i posebnih ograničenja

Saobraćaj bez zastoja i posebnih ograničenja
Saobraćaj bez zastoja i posebnih ograničenja

BANJALUKA - Saobraćaj se ovoga jutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a u višim predjelima i kotlinama ima magle

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na mogućnost sitnijih odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Nastavljeni su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoznog zastora na dionici magistralnog puta Banjaluka-Čelinac u mjestu Rebrovac, zbog čega je izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog izgradnje podzemnog dalekovoda izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak.

Radi iskopa sondažnih jama, na dionicama magistralnog puta Prijedor-Lamovita, Kozarac-Lamovita, Lamovita-Ivanjska i Ivanjska-Šargovac, izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka, U Milićima je izmijenjen režim saobraćaja na raskrsnici dionice magistralnog puta Konjević Polje-Milići i regionalnog puta Milići-Zeleni Jadar, a postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza kroz grad Trebinje na dijelu magistralnog puta, u dužini od 300 metara zbog čega se teretni saobraćaj iz pravca LJubinja usmjerava na kružnom toku desno, pa preko ulice Trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće, lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom trebinjskih brigada.

U toku su radovi na izgradnji vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor zbog čega je petlja "Mahovljani" zatvorena za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, na lokalitetu Mahovljanske petlje od 23.00 do 5.00 časova su povremene obustave saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom i magistralnom putu, sa uredno postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od pet do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode. U vremenu od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj se obustavlja 30, a propušta 10 minuta.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području FBiH pojačana je frekvencija vozila u gradskim centrima, a magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Na regionalnom putu Bilješevo-Kakanj zbog izvođenja radova u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se obustavlja od 9.00 do 15.00 i od 17.00 do 21.00 čas. U ostalom periodu vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Počeli su radovi na održavanju magistralnog puta Tranzit kroz Sarajevo. Od 8.00 do 16.00 časova saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, uključujući magistralne puteve Jablanica-Mostar, Tuzla-Kalesija, Bugojno-Kupres i Mostar-Široki Brijeg.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Zbog radova koji još traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije