Društvo

Saobraćaj na većini puteva nesmetan, mjestimično magla

Saobraćaj na većini puteva nesmetan, mjestimično magla
Saobraćaj na većini puteva nesmetan, mjestimično magla

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se ovog jutra na većini puteva odvija nesmetano, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju vozačima da u kotlinama i duž riječnih tokova ima mjestimično jutarnje magle, te izdvajaju područje Mrkonjić Grada, Prijedora, Foče i Kneževa.

Na graničnom prelazu Šepak-Trbušnica u Srbiji biće obustavljen saobraćaj danas od 10.00 do 11.00 i od 18.00 do 19.00, te sutra od 8.00 do 12.30 časova zbog priprema i združene taktičko-pokazne vježbe "Drina 2016", koju će održati pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije.

Zbog te vježbe sutra će na dionicama magistralnih puteva Šepak-Karakaj tri Glavičice-Šepak od 10.00 do 13.00 biti na snazi privremene obustave saobraćaja.

Od 10.00 do 11.00 časova najavljena je obustava saobraćaja uz naizmjenično propuštanje vozila, od 11.00 do 11.30 potpuna obustava saobraćaja za sva vozila i od 11.30 do 13.00 časova obustava saobraćaja uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za saobraćaj je zatvorena petlja "Mahovljani", pa vozači mogu da koriste petlju "Aleksandrovac".

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će dolaziti do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod hidroelektrane "Bočac" do 23. septembra biće privremeno obustavljan saobraćaj od 14.00 do 14.30 časova zbog minerskih radova.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnim putnim pravcima Prijedor-Kozarac i Otoka /granica Srpske i FBiH/-Novi Grad.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara. Režim odvijanja saobraćaja je izmijenjen i zbog izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas.

Na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na dionici Kotor Varoš-Obodnik izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje vodovoda.

a magistralnom putu Vukosavlje-granica RS/FBiH /Karuše/ u mjestu Johovac, u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja, zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog deminiranja terena povremene su obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, na deminerskom radilištu "naselje Kragljivoda Trpić".

Saobraćaj se obustavlja u intervalima od 30 minuta i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, povremeno se obustavlja saobraćaj na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-Brusnica. Na tom putu povremene si obustave saobraćaja od 8.00 do 15.00 časova.

Na magistralnim putevima dionica Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj, zbog deminerskih radova, povremene su obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, tako da 30 minuta traju obustave, a 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta granica Republike Srpske /Bukovica/-Obodnik izvode se radovi na polaganju optičkog kabla, pa vozačima savjetujemo da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila, a saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom.

Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U većem dijelu Federacije BiH saobraćaj se odvija nesmetano i bez vanrednih ograničenja, a u jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle.

Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije