Društvo

Saračević: Slijede bolne reforme

Saračević: Slijede bolne reforme
Saračević: Slijede bolne reforme

BIHAĆ - Kreditno zaduženje USK u iznosu od 23,5 miliona maraka neće riješiti goruće ekonomske i socijalne probleme te slijedi vrijeme bolnih rezova i racionalizacije, najavio je premijer USK Izudin Saračević.

On je dodao da i sa pomenutim zaduženjima neće biti moguće izmiriti cjelokupan budžetski deficit, koji je veći od 22 miliona maraka. Saračević je istakao da će kratkoročno kreditno zaduženje od sedam miliona maraka u cijelosti biti upotrijebljeno kako bi se budžetskim korisnicima isplatila zaostala dugovanja koja nemaju karakter plate i riječ je o tri topla obroka te naknadama za prevoz u protekloj godini.

"Kada je riječ o dugoročnom kreditnom zaduženju u iznosu od 16,5 miliona maraka, tim sredstvima ćemo pokušati pokriti dugovanja pripadnicima boračkih populacija i socijalnih kategorija, te isplatiti dugove poljoprivrednicima kao i dobavljačima", rekao je on.

Istakao je da će Vlada USK u narednom periodu intenzivirati razgovore sa sindikatima, u cilju dobijanja povjerenja za reformske mjere koje se nastoje provesti.

"Pored mjera štednje i racionalizacije u javnom sektoru, planiramo uvesti niz olakšica za privrednike i nove investitore. Pokušaćemo staviti u funkciju naše prirodne resurse, kao što su rudna nalazišta i bogati hidropotencijal, kako bismo stimulisali privredu", rekao je premijer USK, te dodao da su već izdate koncesione dozvole za eksploataciju uglja na području Sanskog Mosta, kao i za realizaciju nekoliko hidroenergetskih projekata na ovdašnjim riječnim vodotocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije