Društvo

Sarajevo: Danas skup podrške Hilari, sutra Trampu

Sarajevo: Danas skup podrške Hilari, sutra Trampu
Sarajevo: Danas skup podrške Hilari, sutra Trampu

SARAJEVO - Ispred sarajevske Katedrale danas je održan skup podrške Demokratskoj kandidatkinji za predsjednika SAD Hilari Klinton, a sličan skup, ali ovog puta za republikanskog kandidata Donalda Trampa, biće održan sutra u istočnom Sarajevu.

Organizatori kampanje "Sarajevo glasa za Hilari Klinton" poručili su da "svi zajedno svojim simbolicnim potpisom šaljemo poruku ljubavi i poruku prijateljstva u svijet".

Od početka skupljanja potpisa pored štanda "Sarajevo glasa za Hilari Klinton" zaustavilo se stotinjak građana glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Štandom su posebno oduševljeni turisti, a svoj potpis su dali i građani čija djeca žive i rade u Sjedinjenim Američkim državama.

Nakon potpisa podrške za kandidatkinju za predsjednicu SAD-a iz reda Demokratske stranke, građani su na poklon dobili po jednu majicu sa likom nekadašnje Prve dame i državne sekretarke Sjedinjenih Američkih Država.

"Sjetimo se kad je ne tako daleke 1996. godine Hilari zajedno sa svojom ćerkom Čelsi i još nekoliko javnih osoba organizovala posjetu dobre volje BiH. Hilari je u BiH dolazila kao senatorka, kao državni sekretar SAD, kao građanka i kao prva dama SAD, a upravo je BiH bila prva stanica njenih zvaničnih posjeta Balkanu", navode između ostalog organizatori skupa.

Skup podrške kontroverznom kandidatu Republikanaca Trampu biće organizovan sutra u 18 sati na prostoru parka Gavrilo Princip u istočnom Sarajevu.

(NN, tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije