Društvo

Šarović: Nema odgovora iz Hrvatske

Šarović: Nema odgovora iz Hrvatske
Šarović: Nema odgovora iz Hrvatske

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da još nije dobio odgovor hrvatskih institucija u vezi sa informacijama da Hrvatska planira ili da možda već odlaže radioaktivni otpad na lokaciji Trgovska gora, udaljenoj tri kilometra od granice sa BiH.

Šarović je podsjetio da je hrvatska strana obećala da će dostaviti odgovor još tokom jučerašnjeg dana. 

"To ne znači da odgovor nije dostavljen bosanskohercegovačkoj strani, ali mi ga još nismo dobili", rekao je Šarović i dodao da će odgovor biti dostavljen diplomatskim putem, a ne imejlom.

On je dodao da će odgovor biti dostavljen, jer su BiH i Hrvatska obavezne da razmjenjuju informacije.

Šarović je ocijenio da BiH i Hrvatska gaje dobrosusjedske odnose i da ne sumnja da neće doći do odgovarajućih informacija. 

"Iskoristićemo sve prilike da ukažemo na opasnost odlaganja radioaktivnog otpada, s obzirom na vodotokove u tom regionu, da izađemo u susret stanovništvu i preduzmemo druge mjere koje BiH stoji na raspolaganju", istakao je Šarović.

Odgovarajući na pitanja novinara, Šarović je rekao da je na jučerašnjem sastanku sa članovima Misije MMF-a napravljen presjek stanja i informacija sa sastanaka koje su imali sa entitetskim premijerima i da nisu pomenuta neka nova pitanja.

On kaže da su pomenuta ključna pitanja koja se odnose na MMF - finansijska konsolidacija, smanjenje javne potrošnje i novi zakon o radu. 

Šarović je rekao da je juče razgovarao i sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, koja radi na više projekata u BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije