Društvo

Sava dostigla nivo od 914 centimetara

SRBAC - Vodostaj rijeke Save na području Srpca u posljednja 24 časa povećan je za 13 centimetara i danas u 14.00 časova iznosio je 914 centimetara, što je za 26 centimetara ispod nivoa kada se proglašava vanredna odbrana od poplava.

Načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Borivoje Vrsajković rekao je Srni da je pod vodom područje od Bajinaca do Trstenaca u dužini od 40 kilometara i širine nekoliko stotina metara na desnoj obali rijeke.

"Riječ je o nebranjenoj zoni u kojoj građani imaju oranice pod usjevima koji će sigurno stradati, jer se na njivama voda nalazi više od 15 dana", dodao je Vrsajković.

On je naglasio da članovi Štaba obilaze teren dajući savjete domaćinstvima koja bi eventualno mogla biti zahvaćena poplavama kao što je dio naselja Kobaš gdje su mještani već pomjerili pokretnu imovinu na sigurno.

Vrsajković je rekao da je za sada savski nasip bezbjedan, da su agregati u crpnoj stanici "Ina" u Srpcu ispravni i da je nabavljeno dovoljno vreća za pijesak koje bi bile postavljene na kritična mjesta ukoliko dođe do daljeg porasta vodostaja Save.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije