Društvo

Savići iz Novog Grada proslavili 65 godina braka

Savići  iz Novog Grada proslavili 65 godina braka
Savići iz Novog Grada proslavili 65 godina braka

NOVI GRAD - Vidosava (84) i Ljubomir (85) Savić iz Poljavnica kod Novog Grada proslavili su 65 godina braka, koji su sklopili na Vaskrs 1949. godine.

Jučerašnja proslava nije im bila prva, jer su se djeca i ranije pobrinula za organizacije jubileja - prvo 50, zatim i 60 godina braka.

Ljubomir kaže da se oženio u 20 godini, a da je oktobru otišao na odsluženje vojnog roka koji je trajao dvije godine.

Početka zajedničkog života i danas se sjećaju. Oboje ističu da je u njihovo vrijeme sve bilo drugačije, da se radilo, te ljudi nisu ni imali puno vremena da misle o sebi.

Uprkos godinama i danas su aktivni, rade. Vidosava pomaže u bašti, a Ljubomir brine o stoci, kosi travu i čuva ih na ispaši. Doktora godinama nije posjetio, dok je supruga imala zdravstvenih problema jer je, kako objašnjava, bila i previše vrijedna i nije se znala čuvati. 

"Znalo je biti dosta dana da uveče ne može jesti koliko je umorna od posla, pa je kasnije zbog toga imala i zdravstvenih problema", priča Ljubomir.

U braku su stekli tri sina i dvije kćeri, a danas imaju jedanaestero unučadi i praunučadi. Žive u kući sa najmlađim sinom, njegovom suprugom i dvoje unučadi.

Mladima, koji razmišljaju o bračnom životu, poručuju da se vole i poštuju, a da problem, kada se pojavi, zajedno riješe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije