Društvo

Savjet ministara usvojio zaključak: UIO se rješava oduzetih vozila

Savjet ministara usvojio zaključak: UIO se rješava oduzetih vozila
Foto: N.N. | Savjet ministara usvojio zaključak: UIO se rješava oduzetih vozila

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je zaključak kojim se Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH omogućava da riješi problem pravosnažno oduzetih vozila.

Kako su "Nezavisne" ranije objavile, vozila koja ispunjavaju uslove za carinjenje u BiH biće prodata, dok će ona koja se zbog starosti ne mogu uvesti u BiH otići u staro gvožđe.

Iz Savjeta ministara BiH je saopšteno da je ispunjena još jedna obaveza iz Reformske agende, te da je objavljen registar neporeskih prihoda u kojem se, između ostalog, navodi da institucije BiH imaju ukupno 203 različita neporeska prihoda, FBiH 198, RS 286, a Brčko distrikt 177.

"Završen je prvi korak u mapiranju neporeskih davanja i slijedi provođenje aktivnosti za njihovo smanjivanje i harmonizaciju u BiH", saopštili su iz Savjeta ministara.

U četvrtak je zadužen i ovlašten predstavnik BiH da nastavi razgovore po pitanju sukcesije bivše SFRJ te da aktivnosti koje se odnose na prodaju imovine u Njujorku, Bonu, Bernu i Tokiju treba sprovesti u cilju što skorije prodaje i raspodjele dobijenih sredstava.

Kako je saopšteno iz Savjeta ministara, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH će najmanje jednom godišnje informisati ministre o Projektu upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu, kojim se jača saradnja BiH, Crne Gore i Srbije, čija je vrijednost 8,4 miliona dolara, a koji će biti završen 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije