Društvo

Savremeni radarski sistemi na području Doboja i Gradiške

Savremeni radarski sistemi na području Doboja i Gradiške
Foto: Arhiva N.N | Savremeni radarski sistemi na području Doboja i Gradiške

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ do kraja ovog mjeseca na području policijskih uprava Doboj i Gradiška sprovodiće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju korišćenjem savremenih radarskih sistema za mjerenje brzine kretanja vozila.

MUP Srpske pozvao je vozače da se pridržavaju propisa prilikom učešća u saobraćaju, sa posebnim naglaskom na poštivanje brzine kretanja vozila, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

U saopštenju se podsjeća da je brzina kretanja vozila jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda i da je od januara do jula ove godine neprilagođena brzina bila uzrok 22,1 odsto saobraćajnih nezgoda.

Od ukupno 5.163 saobraćajnih nezgoda, brzina je bila uzrok 1.141, dok su radnje u saobraćaju uzrok 1.373 nezgode, navode u MUP-u Srpske.

Mobilni radarski sistem može da funkcioniše po kiši, snijegu i noću, a moguće je mjerenje brzine vozila do 500 metara udaljenosti.

Posebno je bitno što svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije