Društvo

Šef Odjeljenja za obrazovanje podnio ostavku

BRČKO - Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Momčilo Poljić podnio je ostavku na tu funkciju.

Poljić, koji je na čelu Odjeljenja za obrazovanje proveo više od dvije godine, rekao je danas novinarima da je institucijama distrikta veoma često ukazivao na brojne nepravilnosti u radu Internacionalnog univerziteta i Evropskog univerziteta u Brčkom, koje su utvrđene upravnim nadzorom.

On tvrdi da se takve nepravilnosti posebno odnose na nezakonito izdavanje diploma na dva pomenuta privatna univerziteta, o čemu je policiji i tužilaštvu nudio dokaze, ali da je na kraju shvatio da ne postoji nikakva volja nadležnih da riješe taj problem.

"Ako sam sve 'stavio na kocku' i niko ni u izvršnoj ni u zakonodavnoj vlasti niti u pravosuđu, pa ni u akadamskoj zajednici ne vidi problem takvog djelovanja u visokom obrazovanju, onda ja nemam pravo da spriječim društvo da ide u tom pravcu, da institucije dozvole da se u viskom obrazovanju štampaju diplome", obrazložio je Poljić.

Prema njegovim riječima, ostavka koju je podnio u petak, 30. januara, stupiće na snagu 16. febuara.

Momčilo Poljić je univerzitetski profesor zaposlen na Ekonomskom fakultetu u Brčkom, gdje se vraća nakon dvije godine i dva mjeseca provedena na čelu Odjeljenja za obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije