Društvo

Sela oko Novog Grada bez struje

Sela oko Novog Grada bez struje
Sela oko Novog Grada bez struje

NOVI GRAD - Većina sela na području opštine Novi Grad i dalje je bez električne energije, a dežurne ekipe "Elektrodistribucije" od jutros su na terenu i saniraju kvarove.

Rukovodilac Radne jedinice "Elektrodistribucije" Vanja Bajić kaže da su brojna mjesta gdje radnici moraju pješke prolaziti liniju, da bi locirali kvarove. 

On je naveo da se na terenu pod napon puštaju dijelovi dalekovoda, ali se dešava da snijeg koji pada sa drveća ubrzo ponovo isključuje mrežu. 

Vlažan snijeg prouzrokovao je i rušenje stabala na dalekovod. 

U toku su radovi na dalekovodima Dobrljin i dalekovodu Blatna koji snabdijeva i područje opštine Krupa na Uni. 

Saniran je kvar na dalekovodu Svodna, a područje Doline Japre bilo je pušteno pod napon, ali je nakon kraćeg vremena ponovo bez struje, zbog kvara. 

Palo drveće je, osim u elektro-snabdijevanju, probleme izazvalo i u saobraćaju. Nekoliko grana danas je palo i na saobraćajnice u gradu. 

Radnici Komunalnog preduzeća "Komus", osim na čišćenju snijega, angažovani su i na raščišćavanju palog drveća i grana. 

Braco Vignjević iz Zimske službe ovog preduzeća kaže da bi prvo čišćenje lokalnih kategorisanih puteva trebalo biti završeno u narednih nekoliko časova. 

On je naveo da će, ukoliko snijeg nastavi da pada, biti potreban još jedan prolazak mehanizacije. 

U prekidu su autobuske linije za Bušević, Dubovik, Rakane, Ćele, Radomirovac i Johovicu, a na ostalim se saobraća otežano. 

Vlažnog snijega ima i na regionalnim i magistralnim putevima. 

Visina snijega koji i dalje pada u nižim predjelima opštine je oko 18 centimetara, a u višim predjelima više od 30 centimetara.

Zimske službe angažovane na čišćenju snijega

 Svi putni pravci na području opštine Kozarska Dubica prohodni su, a zimske službe od sinoć su angažovane na čišćenju kolovoza i uklanjanju snijega sa gradskih saobraćajnica, lokalnih i nekategorisanih puteva, potvrđeno je u opštinskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove. 

Snijeg koji od sinoć pada u Kozarskoj Dubici formirao je snježni pokrivač visok od 20 do 40 centimetara. 

Za čišćenje ulica u gradskom području zaduženo je Komunalno preduzeće "Komunalac", dok je na čišćenju lokalnih saobraćajnica i nekategorisanih puteva angažovano dubičko preduzeće "Sloga". 

Vlažan snijeg za sada nije prouzrokovao veće kvarove na elektromreži na području opštine Kozarska Dubica, zbog čega, osim na području Rakovice, nije bilo prekida u snabdijevanju električnom energijom. 

Prema informacijama iz Policijske stanice Kozarska Dubica, tokom noći i prijepodneva nije bilo saobraćajnih nezgoda na putevima na području te opštine. 

Vozačima se preporučjuje da budu oprezni i brzinu prilagode uslovima na putu. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije