Društvo

Šeranić: Razvoj novih procedura dijagnostike i liječenja

Šeranić: Razvoj novih procedura dijagnostike i liječenja
Foto: N.N. | Šeranić: Razvoj novih procedura dijagnostike i liječenja

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske, kao najveća zdravstvena ustanova u Srpskoj, u narednom periodu u fokusu svog rada ima razvoj novih procedura dijagnostike i liječenja.

Šeranić je danas održao sastanak sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove, tokom kojeg je bilo riječi i o mogućnostima razvoja transplantacije, kao i naučnoistraživačkog rada, cijeneći znanja i kompetencije mladih doktora koji rade u ovoj zdravstvenoj ustanovi, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano i o završetku rekonstrukcije kompleksa UKC-a, opremanju i budućem razvoju kardiohirurgije, koje se očekuje krajem ove godine, što će predstavljati veliki iskorak u radu UKC-a.

Šeranić je upoznao sagovornike o namjeri da se u narednom periodu radi na sveobuhvatnoj analizi poslovanja zdravstvenih ustanova, strukture dugovanja, iskoristivosti medicinske opreme i slično s ciljem da se zdravstveni sistem u što većoj mjeri prilagodi potrebama pacijenata.

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić naglasio je da ova zdravstvena ustanova u posljednjem periodu bilježi značajne iskorake u poslovanju, gdje je kao jedan od najznačajnijih uspjeha naveo uspješno preseljenje svih hirurških klinika sa lokacije iz centra grada na lokaciju Paprikovac.

To je omogućilo da se proces rada odvija u rekonstruisanim, novoizgrađenim i moderno opremljenim prostorijama, pacijentima se pruža najkvalitetnija zdravstvena zaštita, a sa preseljenjem tih klinika otvoren je i pušten u rad najmoderniji Urgentni centar sa prijemnim traktom, dijagnostikom i operacionim salama, naglašava se u saopštenju.

Đajić je istakao da se isplaćuju plate i izmiruju tekuće obaveze za poreze i doprinose, kao i naknada za prevoz radnicima bez obzira na mjesto stanovanja, dok su postojeća dugovanja prema dobavljačima reprogramirana, a tekuće obaveze se izmiruju redovno u trenutku dospijeća.

Rukovodstvo UKC-a informisalo je Šeranića i o ulaganjima u edukaciju medicinskog osoblja u Beču, LJubljani, Beogradu i da su u planu edukacije u Rusiji, NJemačkoj i u SAD, a izrađen je i novi strateški plan razvoja Univerzitetskog kliničkog centra Srpske za period od 2018. godine do 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije