Društvo

Sina i kćerku nije vidio 11 godina

Sina i kćerku nije vidio 11 godina
Sina i kćerku nije vidio 11 godina

BANJALUKA - Banjalučanin Siniša Jakovljević (40) svog sina Igora (15) i kćerku Sanelu (16) nije vidio 11 godina jer mu djeca žive u Norveškoj sa bivšom suprugom Mersihom (39), koja s njim odbija svaki kontakt.

Priča nam da se s Mersihom vjenčao 1994. godine u Banjaluci, a zatim su dobili kćerku, te otišli u Norvešku, gdje im je rođen sin. Tamo su, međutim, nastali bračni problemi, koji su rezultirali razvodom.

"Nije išlo u braku, bilo je nesuglasica između mene i žene, tako da sam se razveo, a zatim 2000. godine vratio iz Norveške u Banjaluku. Od tada nisam ni čuo ni vidio djecu", žali nam se Jakovljević, koji sada živi od prikupljanja sekundarnih sirovina i rada na dnevnicu.

U nadi da će s potomcima stupiti u kontakt, ovaj Banjalučanin je pozvao Centar za socijalni rad u norveškom gradu Vosu, gdje oni borave, ali njegove želje nisu uslišene.

"Rekli su mi da je moja bivša supruga odlučila da od mog kontakta sa djecom nema ništa dok ona ne postanu punoljetna", priča Jakovljević, koji je jednom prilikom došao do Mersihinog broja mobilnog telefona, ali kada joj je poslao poruku, ona je promijenila broj.

Čuo je da se Mersiha ponovo udala i sada ima još i blizance

Ističe da mu je jedan prijatelj na Facebooku nedavno pronašao profil njegove bivše supruge, na kojem je, na fotografijama, vidio svoju djecu, što je za njega bilo dirljivo. Čuo je da se Mersiha ponovo udala i sada ima još i blizance.

"Ne mogu vam objasniti koliko me boli to što ne mogu da vidim sina i kćerku. Javio bih se bivšoj ženi preko tog profila na Facebooku, ali se plašim da će ga blokirati, pa da čak neću moći ni slike da im vidim", kaže on i dodaje da njegovoj sreći ne bi bilo kraja kada bi mu neko javio način na koji može kontaktirati sina i kćerku.

Jakovljević se žali da nema čak ni priliku otići u Norvešku jer mu je to zabranio sud te zemlje.

"Znam da je djeci o meni svašta pričala. Govorila im je da sam je ja tukao. Bivša supruga je nadležnima u Norveškoj rekla da hoću da otmem djecu, a nju ubijem, tako da nemam pravo ni da odem tamo. Ja bih volio da znam na čemu sam, a ovako ne znam ništa", govori Jakovljević.

Naglašava, takođe, da se u Banjaluci nekoliko puta sretao s bivšim tastem, ali sve se završilo na pogledima.

"Nekoliko puta sam ga vidio, on me je gledao, kao da mi je htio nešto reći, ali uvijek je na tome ostalo", kaže Jakovljević, koji je ponovio da živi za dan kad će ponovo vidjeti svoju djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije