Društvo

"Školsko srce" za djecu iz poplavljenih područja

"Školsko srce" za djecu iz poplavljenih područja
"Školsko srce" za djecu iz poplavljenih područja

BANJALUKA - Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" iz Banjaluke u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS sutra počinje akciju pod nazivom "Školsko srce" radi nabavke udžbenika i školskog pribora za učenike osnovnih i srednjih škola iz područja pogođenih poplavama.

Svi koji žele da daruju udžbenike i pribor, korištene ili nove, to mogu da urade u bibliotekama u svom gradu, tako što će ih odnijeti i predati bibliotekarima.

"Naš cilj je da bar ove godine, kada su roditelji te djece ostali i bez krova nad glavom, ne moraju da razmišljaju i o tome kao će pripremiti đaka za prvi školski dan", naveli su iz organizacije "Budimo ljudi".

Podjelu prikupljenog školskog materijala i udžbenika će početkom septembra obaviti volonteri orgnizacije "Budimo ljudi".

Iz ove organizacije napominju da je u toku i akcija prikupljanja podataka o djeci iz porodica koje su pogođene poplavama. Podaci o djeci će biti sakupljani putem prijavljivanja na broj telefona 066/297-689 ili na e-mail adresu akcije [email protected].

Potrebno je dostaviti ime i prezime djeteta, razred u koji polazi, tačnu adresu stanovanja i broj telefona, kao i škole koju pohađa. Provjera tačnosti podataka obaviće se kroz podatke kriznih štabova, Civilne zaštite i druge dostupne izvore informacija. Ova akcija trajaće do 31. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije