Društvo

Skoro 400 migranata na granici s Hrvatskom kod Velike Kladuše, pojačano prisustvo policije

Skoro 400 migranata na granici s Hrvatskom kod Velike Kladuše, pojačano prisustvo policije
Foto: Klix.ba | Skoro 400 migranata na granici s Hrvatskom kod Velike Kladuše, pojačano prisustvo policije

VELIKA KLADUŠA - Na graničnom prelazu Maljevac trenutno se nalazi blizu 400 migranata koji žele preći granicu BiH s Hrvatskom, dok su migranti koji su juče stigli na granični prelaz Izačić vraćeni u prihvatne centre, potvrdila je za Klix.ba portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.

Jutros se iz Velike Kladuše na granični prelaz Maljevac uputilo blizu 80 osoba, ali broj se povećavao kako su pristizale nove grupe i trenutno ih ima između 350 i 400, a od graničnog prelaza su udaljeni 100 metara. Na ovom graničnom prelazu povećano je prisustvo pripadnika Granične policije i MUP-a USK.

Podsjećamo, blizu 200 migranta i juče je stiglo u blizinu graničnog prijelaza Maljevac, odakle su vraćeni nekoliko sati kasnije.

Na granični prelaz Izačić juče je stiglo stotinjak osoba koje su napustile hotel Sedra u Cazinu gdje su bile smještene. Noć su proveli pored puta, a tokom današnjeg dana stigla je još jedna grupa migranata pa ih je u određenom trenutku bilo blizu 200. Svi oni su vraćeni u prihvatne centre.

"Koordiniranim aktivnostima pripadnika Granične policije i MUP-a USK, grupa koja je bila na udaljenosti od 600 metara od graničnog prelaza Izačić vraćena je na tri lokacije, u dva prihvatna centra. Saobraćaj se odvija nesmetano", kazala je Dujković.

Uprkos tome što migranti nemaju dokumente potrebne za prelazak granice, nadali su se da će preći u Hrvatsku, ali hrvatska policija je saopštila da neće dopustiti migrantima da nezakonito pređu granicu, što je bilo i očekivano.

U gradovima Krajine, a najviše u Bihaću i Velikoj Kladuši, trenutno se prema procjenama nalazi više od 10.000 migranata koji čekaju pogodnu situaciju da se domognu neke od zemalja zapadne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije